Hengstenhouderij G. Toonen is gespecialiseerd in Friese sportpaarden en bestaat al meer dan 90 jaar. Wij zijn gevestigd in Maren-Kessel, een klein dorpje aan de Maas tussen Oss en 's- Hertogenbosch, in het Zuiden van Nederland.

 

Onze hengstenhouderij is een EU-erkend KI- en spermawinstation onder nummer NL8495. Wij mogen legaal sperma over de hele wereld verkopen en leveren. Onze hengsten worden regelmatig getest op allerlei ziektes. Wij verkopen dan ook in de zomerdag vers sperma door heel Nederland en Europa. Dit sperma wordt ook altijd begeleidt door een gezondheidscertificaat.

 

Een dierenarts van het VWA komt iedere ochtend het sperma "export" klaar maken. In de winterperiode wordt er door ons sperma van onze hengsten ingevroren. Dit diepvriessperma wordt over de hele wereld verkocht. Bijvoorbeeld naar Australie, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika, Canada, USA etc. Diepvriessperma wordt het hele jaar door verkocht. Doordat er diepvriessperma gemaakt wordt kan in geval van overlijden van een van onze hengsten er altijd nog mee door gefokt worden. Denk maar aan Teunis 332 Sport Pref en Feitse 293 Sport Pref.

 

Naast hengstenhouder zijn wij ook fokker. Jaarlijks worden er op ons bedrijf vele veulens geboren. Wij fokken alleen met stermerries met een eerste premie uit de mooiste bloedlijnen.

 

Sinds een aantal jaren doen wij bij onze Friese merries ook Embryo Transplantatie. Acht dagen na de bevruchting van de merrie, wordt het embryo bij haar eruit gespoeld en brengen we dit embryo in bij een rijpaardmerrie. Dit heeft al vele Friese veulens met een eerste premie opgeleverd.

 

Ons bedrijf wordt met heel veel liefde gerund door Bertus Toonen en zijn dochter Joke. Twee echte paardenmensen die niets te veel is om voor hun paarden en klanten te doen. Keuringsklaar maken, naar de wedstrijden gaan, klanten te woord staan, stallen mesten, paarden wassen en poetsen enz.

 

Wij hopen dat u nog vele jaren van onze successen in de paardenwereld mee geniet!